Haal de basisserie van de coronavaccinatie. Die bestaat uit 2 prikken met het vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna. Als je ouder bent dan 18 jaar en niet met een mRNA-vaccin geprikt kan of wilt worden, kun je ook kiezen voor 2 prikken met Novavax of 1 prik met Janssen.

Op alle priklocaties in Zeeland kan iedereen van 12 jaar en ouder de basisserie krijgen. Tijdens je eerste prik maken we meteen een afspraak voor je tweede prik, met uitzondering van vaccinaties met het Janssen-vaccin.

Afspraak maken is niet nodig

Je kunt op dit moment op alle locaties zonder afspraak terecht -  tenzij je voor Jansen of Novavax kiest.

Toch liever wel op afspraak?
Een afspraak maken mag uiteraard wel. Bel dan GGD Zeeland. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag via 0113-249 442 van 8.00 uur tot 18.00 uur bereikbaar. Op zaterdag en zondag van 09.00 - 17.00 uur.

Je kunt ook online via planjeprik.nl een afspraak maken. Je hebt hiervoor een DigiD-inlogcode nodig. Of bel het Landelijk Vaccinatie Afsprakennummer via 0800-7070. Dit kan iedere dag tussen 08.00 en 20.00 uur.

Welke vaccins worden gebruikt?

Op alle locaties prikken we voor een eerste of tweede vaccinatie het BioNTech/Pfizer vaccin. Dit is afhankelijk van de beschikbaarheid op locatie.

Twijfel je over een inenting met het mRNA-vaccin (BioNTech/Pfizer of Moderna) of heb je een relatieve contra-indicatie voor deze vaccins?

Dan zijn er de volgende opties:

1) Janssen (vector-vaccin)

Wat? De basisserie bestaat uit één prik;
Hoe? Maak een afspraak via het telefoonnummer 0800 - 1295;
Waar?/wanneer? Locatie Goes op maandagen;
Meer informatie? Op de website van het RIVM lees je meer (medische) informatie over Janssen

2) Novavax (eiwit-vaccin)

Wat? Novavax: de basisserie bestaat uit 2 vaccinaties met een interval van 3 weken;
Hoe? Maak een afspraak via het telefoonnummer 0800-0174;
Waar/wanneer? Locatie Goes op maandagen en locatie Terneuzen op dinsdagen;
Meer informatie? Op de website van het RIVM lees je meer (medische) informatie over Novavax. Een heldere uitleg over dit eiwitvaccin haal je uit deze animatie.

Voordelen van vaccineren

Als je volledig bent gevaccineerd tegen corona is de kans dat je in het ziekenhuis komt door corona 20 keer lager dan wanneer je niet gevaccineerd bent. En de kans dat je op de Intensive Care terecht komt is zelfs 33 keer kleiner dan wanneer je niet gevaccineerd bent.

Voorwaarden vaccineren

Tussen de eerste en de tweede coronavaccinatie moet minimaal 3 weken tijd zitten. Ben je positief getest op corona? Dan moet er minimaal 8 weken tussen de besmetting en de vaccinatie zitten. Dit geldt voor zowel de eerste als de tweede prik.

Dit neem je mee naar je vaccinatieafspraak

-    Identiteitsbewijs
-    Een mondkapje
-    Trek kleding aan waarbij je je bovenarm makkelijk kunt ontbloten